Zoeken op de website

Kookfeestje bij ELF

Kookfeestje bij ELF Met de kookfeestjes heb ik echt al op hele leuke plekken…

Kookfeestje bij ELF

Met de kookfeestjes heb ik echt al op hele leuke plekken een workshop mogen geven. Bij mijn zoon op school, bij de schelp, de interim in Dronrijp maar deze van vandaag was toch wel next level. Ik mocht namelijk naar ELF in Earnewald. Het kwetternest was dit weekend open en ze hadden mij gevraagd om met deze jonge mensen te koken.
Samen met de organisatie had ik een lekker menu gemaakt om te maken met deze groep. We hadden Friet, wrap met kip en een lekker toetje.

We begonnen met de kip, deze moest namelijk krokant gemaakt worden en ik doe dat met chips.  We werken voor dit gerecht in groepjes van 3.
nummer 1 doet de bloem,
nummer 2 tikt en klopt het eitje
nummer 3 mag de chips smashen (bij kinderfeestjes mag iedereen 1 klein zakje smashen maar voor het praktische deed nu 1 persoon dat)

Als dan de voorbereiding gedaan is mag de kip als een treintje door de bloem, het ei en dan door de chips op het bakpapier. Wat een samenwerking!!!
De leiding zetten we ook aan het werk want die mag bakken. Voor 18 mensen is dat nog best een klusje.

Even schoonmaken en door met de groente snijden voor de wrap. Iedereen krijgt een klein bakje om de groente in te doen en iedereen mag lekker zelf kiezen wat er straks in de wrap komt. De ene snijd een bakje vol, de ander is tevreden met 3 plakjes komkommer. Dat is het mooie van zelf koken dan mag je ook een beetje meer zelf beslissen.
En als we dan toch bezig zijn snijden we meteen het fruit voor het toetje erachteraan. Snijplankje ff omdraaien sst niet verder vertellen en door…
Oh en ondertussen snijden we ook nog de friet!! 1 voor 1 worden de spierballen ingezet!

Per tweetal maken we ook nog een sausje en dan is het tijd om de wrap te beleggen. Saus, groente, kip en rollen maar! We zouden eigenlijk de wraps op een schaal leggen en dan het toetje maken en de patat en dan eten. Maar tegen die smekende ogen: mag ik eten kan ik echt niet op. Dus zodra de wrap is gerold mag er gegeten worden. De patat in de oven is wat een uitdaging, gelukkig heb ik mn airfryer ook mee. Het zijn wat kleine porties per persoon maar he we werken met wat we hebben! Het blijft zo wel warm!

Als de wrap achter de kiezen is kunnen we het toetje samenstellen. Ethons mess. Vooral het verhaal achter dit toetje is erg grappig en zorgt voor veel Hilariteit. Tijdens het samenstellen is er ook weer een rondje frietjes klaar dus die smikkelen we ook nog even op…
En dan is het genieten van het toetje.

Na de workshop krijgt iedereen een tasje met de recepten en een kookdiploma. Speciaal voor deze groep, waarvan een aantal moeite hebben met lezen heb ik alle recepten in picto gezet. Picto is een speciale manier van lezen waarbij ieder woord ook een plaatje is. Omdat we dat bij ons ook thuis veel hebben gebruikt leek mij dat een prima aanvulling. Een deel van de groep kende dit al en was er super blij mee.
Ook een shout out naar de pictoschrijver.nl die dit mogelijk heeft gemaakt om alle teksten om te zetten naar picto!

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief