Zoeken op de website
Niet helemaal traditioneel wel ontzettend lekker
Over deze pasta is heel wat discussie hoe hij nu eigenlijk gemaakt hoort te worden. Ik heb dus eigenlijk ook mijn eigen manier.
Originele recept Bron 24 kitchen:
Ingredienten: 4 personen
250 g pancetta of spek 150 g Parmezaanse kaas 4 eieren
500 g spaghetti
BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Splits de eieren.
Stap 2: Kook de spaghetti tot het beetgaar is.
Stap 3: Snijd de pancetta in dunne reepjes. Bak ze in circa 6 minuten half krokant en zet daarna het vuur uit.
Stap 4:Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Stap 5:Als de pancetta een beetje krokant is, doe je de spaghetti rechtstreeks uit de pan bij de pancetta. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe.
Stap 6: Giet een beetje kookvocht van de spaghetti over de kaas heen zodat het smelt. Dan draai je het vuur uit.
Stap 7: Kluts de eidooiers kapot en doe ze bij de spaghetti. Roer goed, zodat de eieren niet stollen, maar een romige saus worden.
Pasta carbonara serveren
Serveer de traditionele pasta carbonara met extra geraspte Parmezaanse kaas en pancetta of spek. Maar vergeet niet wat extra Parmezaanse kaas on the side: voor iedereen die wat extra kaas wilt.
Bron: 24kitchen.